Don't judge a blog by its followers

Tuesday, 4 October 2011

Nak haji dan umrah percuma..??

(dulu masa cuti semester, aku pernah balik rumah lewat lepas solat subuh dalam hampir pukul 7 lebih. Pakcik aku tanya, kenapa balik lewat, aku tersenyum dan dalam hati aku cakap aku pergi cari pahala haji dan umrah…)Pengumuman!!


Hari ni biskotmayat travels & tours Sdn. Bhd. ingin mempromosikan berkaitan dengan haji dan umrah bagi sesiapa yang tidak mampu atau mempunyai duit tapi berniat untuk pergi atau dapat pahala haji dan umrah. Di bawah ini kami menyediakan tentatif seperti berikut :Tarikh : Setiap hari tanpa mengira hari cuti umum.

Masa : Selepas solat subuh berjemaah sehingga matahari naik.

Aktiviti : sepanjang menunggu matahari naik, kita meningati Allah seperti berzikir, membaca Al Quran dan sebagainya.


Tarikh mula promosi : sejak dari zaman Nabi s.a.w.
Tarikh tamat promosi : selepas menjadi mayat


Yuran : Tiada caj dikenakan, tiada yuran tersembunyi, tiada cengkeram, tiada pinjaman atau sebagainya. Yang diperlukan ialah keinginan dan kekuatan untuk melakukan.
Sebarang kemusykilan atau keraguan, sila rujuk ustaz, ulama’, kiai berdekatan anda."Barangsiapa yang bersolat Fajar (Subuh) berjemaah, kemudian duduk dan mengingati Allah sehingga matahari naik, kemudian bersolat 2 rakaat, akan mendapat ganjaran seperti Haji dan Umrah." Dia berkata : Rasulullah saw berkata : "sempurna, sempurna, sempurna".
(Didalam Al-Jumu'ah 535) Hadith ini dikelaskan sebagai HASAN oleh Al-Albani didalam Sahih Sunan al-Tirmudzi, 480.Jom beramai-ramai kita merebut peluang ini! Woha!

p/s : 1. Aku tulis tak bermaksud aku TAK SURUH pergi tunaikan haji dan umrah di tanah suci sana. Ini GALAKAN sahaja. Takut-takut tak sempat tunaikan haji, dah jadi mayat. Oh!

No comments:

Post a Comment